Je bent hier: Home Autorijles(leergang)

Autorijles(leergang)

De eerste Keer

Je krijgt bij Inside “rijschool uit Leiden” je leskaart. Op je vorderingskaart wordt in stappen bijgehouden waar je bent met je opleiding en aantekeningen gemaakt.Verder krijg je een lesovereenkomst met onze afspraken. Je krijgt ook hier wat huiswerk om je volgende les(en) goed voor te bereiden. Theorie en praktijk “hand in hand”.

Eerst leer je de auto te bedienen en te beheersen. In-en uitstappen,diverse controles, sturen, gas geven, remmen,schakelen e.d. Het technisch weg rijden en stoppen is voor jouw dan geen probleem. Daarna ga je alle voorgaande onderdelen die je gehad hebt combineren met het juiste kijkgedrag en volgens het cbr. Dit is veilig voor jezelf en andere verkeersdeelnemers en is een goede basis voor je verdere rijopleiding. Het is mogelijk om over te stappen van schakel naar automaat .

Daarna

Eenvoudige verkeerssituaties worden dan behandeld en geoefend. Denk hierbij aan volgafstand, ruimtekussen, tegemoetkomen ,kruispunten.Je leert eenvoudige situaties in te schatten en uit te voeren. Wil je dit snel beheersen dan is een goede kennis van verkeersregels(theorie) noodzakelijk! Je leert hierbij de verkeerstheorie toe te passen in de praktijk. Omdat je al goed alle technische handelingen al kunt uitvoeren gaan we verder met de bijzondere manoeuvres zoals parkeren,bocht achteruit e.d. Dit is herzien vanaf 1 juni 2019.

En verder

Bij complexe verkeerssituaties krijg je meer te maken met ingewikkelde situaties zoals kruispunten met ingewikkelde structuur. Je leert situaties sneller te beoordelen, het gedrag van andere verkeersdeelnemers te voorspellen en daarnaar te handelen. Kennis van de verkeersregels, een goede voertuigbeheersing en besluitvaardigheid alleen is niet voldoende. Er wordt ook aandacht besteed aan houding en mentaliteit. Je leert, in alle omstandigheden , defensief te rijden , je sociaal en verantwoordelijk te gedragen. Aan het einde ben je een zelfstandige, veilige,vlotte, besluitvaardige bestuurder die fouten van anderen kan en wil opvangen. En dit verwacht de examinator van jou.

Tenslotte

Als je de basisvaardigheden onder de knie hebt, ga je ook wat langer de autosnelweg op, om daaraan te wennen. Je maakt bijvoorbeeld een ritje naar een andere stad. Ook ga je oefenen met rijden in de file, de spits, in de binnenstad, allemaal om te zorgen dat je dat al eens gedaan hebt als je jouw rijbewijs hebt gehaald. Je doet dus al ervaring op tijdens de lessen, zodat je daarna geen schroom meer hebt om in iets moeilijker omstandigheden te rijden. Je bent dan zelfverzekerder achter het stuur! 

  Meer info? of beginnen?

  Aanhef
  de heer/ mevrouw

  Uw naam (verplicht)

  Uw e-mail (verplicht)

  Uw telefoonnummer(verplicht)

  Uw bericht